dilluns, 4 d’abril del 2011

Com organitzem la biblioteca del Gaudí?

Com ja saben la majoria dels usuaris/es, la nostra biblioteca està organitzada de manera que diferencia els llibres de coneixements dels llibres d'imaginació. Entenem per llibres de coneixements tots aquells llibres que ens ajuden a aprendre coses, que poden servir de consulta i que ens són molt útils per respondre dubtes. De llibres de coneixement n'hi ha sobre matemàtiques, llengua, plàstica, història, geografia, biologia, etc... seguint l'ordenació del CDU (cf. Wikipedia) i també tot el que són enciclopèdies, diccionaris i atles. Al seu torn, els llibres d'imaginació es divideixen segons les edats:

INFANTIL: (P3, P4 i P5) Aquests llibres es troben a la secció infantil de la biblioteca i es reconeixen per dur un gomet blau clar. Els llibres que tenen lletra de pal o lletra lligada es reconeixen, al seu torn, per tenir un gomet groc al llom.

CICLE INICIAL: (1r i 2n de primària): Es troben a l'àrea infantil i es reconeixen pel gomet blau fosc. També duen un gomet groc els llibres de lletra lligada.

CICLE MITJÀ: (3r i 4rt de primària): Es troben al mig de la biblioteca i es reconeixen pel gomet vermell. Estan separats en dues estanteries segons si són en llengua catalana o en llengua castellana.

CICLE SUPERIOR: (5è i 6è de primària): Aquests llibres es reconeixen pel gomet verd i també estan separats per llengües (de moment només catalana i castellana).

La biblioteca disposa també de vídeos i DVDs així com també de revistes infantils i còmics.

Excepte les enciclopèdies, els diccionaris i alguns llibres de coneixement, l'ús dels quals està reservat exclusivament per consulta a la sala,  tot el material de la biblioteca està disponible pel préstec. Així que ja ho sabeu... Animeu-vos a tafanejar tots els racons de la biblioteca i de ben segur que hi descobrireu grans llibres que cridaran la vostra atenció!

Secció de coneixement i cicle superior


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada